Completează formularul de înscriere!

English schoolVorbește in engleză liber – cum să depășim bariera lingvistică

august 30, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/unnamed-3.jpg

Bariera lingvistică în limba engleză este dificultatea de a vorbi într-un mod liber. Aproape fiecare persoană care învață o limbă străină a experimentat acest fenomen neplăcut. O barieră poate apărea nu numai pentru începători, ci și pentru persoanele cu cunoștințe încrezătoare. În acest articol, vă vom împărtăși câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți...

Bariera lingvistică în limba engleză este dificultatea de a vorbi într-un mod liber. Aproape fiecare persoană care învață o limbă străină a experimentat acest fenomen neplăcut. O barieră poate apărea nu numai pentru începători, ci și pentru persoanele cu cunoștințe încrezătoare.

În acest articol, vă vom împărtăși câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față acestui fenomen neplăcut.

Schimbați atitudinea

Dacă ești nervos sau supărat, îți va fi mult mai dificil să te exprimi în engleză decât atunci când ești calm. Amintiți-vă că străinii sprijină întotdeauna cei care învață engleza, așa că te vor ajuta în orice mod posibil să conduceți conversația.

 

Nu te grabi

Fii pregătit pentru faptul că la început vei vorbi încet, vei face o pauză și vei alege cuvinte mult timp. Nu trebuie să vă forțați, viteza va veni ca rezultat al practicii. La început, concentrați-vă pe vorbirea competentă: nu vă grăbiți, construiți propoziții corect, alegeți un vocabular adecvat. În acest caz, vorbirea dvs. va fi cu siguranță înțeleasă, dar viteza nu contribuie la înțelegere în niciun fel.

 

Încercați să înțelegeți punctul principal

O greșeală obișnuită: auzi un cuvânt necunoscut în vorbire și devii obsedat de el, fără a asculta ceea ce ți se spune în continuare. În această situație, veți pierde cu siguranță firul conversației și nu veți putea înțelege ceea ce vi s-a spus. Încercați să înțelegeți sensul celor spuse fără să vă gândiți la cuvinte necunoscute.

 

Intreaba din nou

Dacă străinul vorbește prea repede și nu poți prinde cuvintele, roagă-l să vorbească mai încet. Încă nu este clar ce spune interlocutorul? Fără o umbră de jenă, roagă-l să-și exprime gândul cu cuvinte mai simple.

 

Măriți-vă vocabularul

Un vocabular mare vă va permite să vorbiți mai precis, să alegeți cuvinte mai repede și să înțelegeți mai bine interlocutorul. Vă recomandăm să învățați nu numai cuvinte individuale, ci și verbe frazale, expresii și expresii argotice pe care vorbitorii nativi le folosesc în vorbirea lor.

 

Ascultați materiale audio

Puteți viziona știri, filme, emisiuni TV în limba engleză, asculta podcast-uri pe subiecte care vă interesează etc. Încercați să ascultați ceva în limba engleză timp de cel puțin 10-20 de minute pe zi. Nu vă opriți studiile, chiar dacă la început nu puteți înțelege nici jumătate din cele spuse.

 

Găsiți-vă un convorbitor

Veți depăși bariera lingvistică în limba engleză numai dacă aveți practici conversaționale constante. Cu cât vă exersați mai des abilitățile de vorbire, cu atât mai repede o veți îmbunătăți la nivelul de care aveți nevoie și cu atât mai puțină jenă vă veți simți atunci când utilizați limba engleză în comunicare.