Completează formularul de înscriere!

English schoolDe ce anume limba engleza a devenit limba internațională?

august 30, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/1-1.jpg

Engleza este limba comunicării mondiale. O limbă care unește milioane de oameni din întreaga lume. Cum și ce a influențat dezvoltarea și popularitatea limbii engleze?   Totul a început în secol al XVII-lea, când Anglia a încetat să mai fie o țară cucerită și a devenit o țară cuceritoare, având un mare succes în această...

Engleza este limba comunicării mondiale. O limbă care unește milioane de oameni din întreaga lume. Cum și ce a influențat dezvoltarea și popularitatea limbii engleze?

 

Totul a început în secol al XVII-lea, când Anglia a încetat să mai fie o țară cucerită și a devenit o țară cuceritoare, având un mare succes în această chestiune. Cea mai mare parte a pământului – jumătate din America de Nord, multe țări din Africa și Asia, Australia, India – se afla sub stăpânirea coroanei britanice.

Engleza a pătruns în toate colțurile globului. Cine dorea să-și câștige existența trebuia să comunice în engleză.

 

Un alt motiv bun care a predeterminat utilizarea limbii engleze ca limbei internaționale este cucerirea Lumii Noi, America. În Statele Unite, a existat o politică dură de eliminare a limbilor, în ciuda faptului că nu există o singură limbă oficială în America. Documentele oficiale au fost scrise numai în limba engleză. În multe state, predarea în alte limbi decât engleza era interzisă.

 

Statele Unite au contribuit la răspândirea limbii engleze și în alte moduri. În Statele Unite au apărut două invenții, fără de care viața noastră este de neconceput – computerul și internetul. Acești mesageri instant au contribuit foarte mult la globalizarea limbii engleze.

Astăzi engleza este cea mai răspândită din lume. 90% din tranzacțiile mondiale sunt încheiate în limba engleză. Fondurile și schimburile financiare mondiale operează în limba engleză. Cele mai prestigioase universități din lume au predare in limba engleză. Cunoașterea limbii engleze face posibilă o educație bună și construirea unei cariere de succes.

 

Astăzi, toate instrucțiunile și programele pentru gadget-uri noi sunt scrise în limba engleză. Rapoartele științifice, articolele sunt publicate în limba engleză. 90% din resursele de internet sunt în limba engleză. Marea majoritate a informațiilor din toate domeniile – știință, sport, știri, divertisment – sunt publicate în limba engleză.

 

În secolul 21, engleza este limba călătoriei. Indiferent de țara în care mergeți, veți fi înțeles în limba engleză peste tot. La hotel, în restaurant, la stația de autobuz, poți vorbi cu localnicii.

 

Engleza a devenit limba culturii tinerilor. Actorii, actrițele, muzicienii americani au fost și rămân idolii a mai mult de o generație de oameni. Filmele de acțiune americane cult și blockbuster-urile sunt vizionate în limba engleză peste tot în lume. Engleza are unul dintre cele mai bogate vocabulare din lume, dar are și o gramatică necomplicată.