Completează formularul de înscriere!

English schoolȘi adulții pot învață limba engleză de la zero – 10 sfaturi pentru a vorbi engleză.

august 30, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/e67d8f4c-cbf6-450c-a3fe-2894d0b8cd24.jpg

Unii oameni nu se pot aduce singuri să învețe engleza, chiar dacă au nevoie de limba engleza din motive de muncă, călătorie, studiu, comunicare și alte. Amână învățarea limbii engleze pentru o perioadă în care vor exista mai mult timp, bani, copiii vor crește, când vor avea cu siguranță nevoie de ea etc. Unii pur...

Unii oameni nu se pot aduce singuri să învețe engleza, chiar dacă au nevoie de limba engleza din motive de muncă, călătorie, studiu, comunicare și alte. Amână învățarea limbii engleze pentru o perioadă în care vor exista mai mult timp, bani, copiii vor crește, când vor avea cu siguranță nevoie de ea etc. Unii pur și simplu nu au dorință și nu au motivație. Ce se faci dacă trebuie să stăpânești limba, dar nu există nicio dorință pentru ea?

Vă invităm să profitați de sfaturile noastre de învățare. Activitățile utile propuse se vor încadra armonios în ziua voastră, vor lua un timp minim și vă vor ajuta să vă îmbunătățiți cunoștințele lingvistice.

Sfat 1 – creați un plan de învățare

Decideți câte ore pe săptămână veți dedica limbei engleze. Distribuiți timpul de studiu uniform, este suficient să exersați 30-60 de minute pe zi pentru a simți progresul. Dar înainte de aceasta, scrieți un obiectiv clar, realizabil. Amintiți-vă cel puțin o dată pe zi ce și de ce doriți să realizați, în ce interval de timp trebuie să vă întâlniți.

 

Sfatul 2 – „ascultați” limba

Descărcați melodii în engleză, podcasturi sau lecții audio pe gadget și redați-le de câte ori doriți. Această metodă este potrivită pentru cei mai ocupați oameni. Îmbunătățește limbajul conversațional și ajută la îmbunătățirea înțelegerii.

 

Sfatul 3 – scrieți  în engleză

Realizați liste de cumpărături, scrieți rețete și tot felul de sfaturi în limba engleză. Când faceți planuri pentru ziua de maine, încercați să scrieți multe și în detaliu. Dacă abia începi să înveți limba, să fie o listă a substantivelor pe care le cunoști.

 

Sfatul 4 – schimbați limba de pe computer și telefon

Schimbați limba sistemului computerului, telefonului mobil, tabletei. Acest lucru vă va ajuta să învățați un grup mic de cuvinte, dar foarte valoros. De exemplu, ne ridicăm în fiecare dimineață când ceasul deșteptător sună pe telefonul nostru, așa că acum vă veți aminti cu fermitate cum se traduce un ceas de alarmă

.

Sfatul 5 – utilizați aplicații

Ei antrenează memoria, extind vocabularul, predau pronunția și ortografia. Și toate acestea într-un mod ușor, jucăuș!

 

Sfatul 6 – citiți știrile în limba engleză

Dacă nivelul de cunoștințe vă permite, urmăriți știrile în engleză. Dacă vă este greu să înțelegeți limba conversațională, activați subtitrările. Pentru a nu pierde timpul uitându-vă la televizor, urmăriți programul în limba engleză în timpul micului dejun sau al cinei.

 

Sfat 7 – utilizați rețelele sociale

Abonați-vă la cel puțin 2-3 grupuri de vorbitori de limba engleză. În ele veți vedea același lucru ca la vorbitorii nativi de romană: citate motivante, povești amuzante sau instructive, dar în engleză.

 

Sfatul 8 – exprimăți gândurile pe blogul sau pe contul de socializare în limba engleză

Introduceți expresiile preferate, expresiile argotului, cuvintele obișnuite în limba țintă în texte. Folosind vocabularul pe care tocmai l-ai învățat, îl exersezi.

 

Sfatul 9 – citiți publicații și articole în limba originală

Încercați să căutați și să citiți publicații într-o limbă străină. Articolul găsit va fi util nu numai pentru învățarea limbii engleze, ci și pentru dezvoltarea generală.

 

Sfatul 10 – vizionați filme și emisiuni TV fără traducere

Această metodă va trebui să dureze mai mult timp: cel puțin 30-60 de minute, dar este una dintre cele mai interesante. Vă sfătuim să urmăriți fiecare episod sau episod al programului de două ori: prima dată când vizionăm subtitrare, traducem cu un dicționar. Este recomandabil să scrieți cuvinte necunoscute în timp ce le urmăriți și să le învățați.

 

Amintiți-vă – în orice pas, principalul lucru este să începeți și, cu eforturi regulate, rezultatele nu vor întârzia să apară.