Completează formularul de înscriere!

Cursuri de limba românăStudierea limbii române pentru începători la cursuri în Chișinău

septembrie 8, 2023
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2023/09/cursuridelbromana-1280x848.jpg

Cursurile de limba română pentru adulți în Chișinău oferă posibilitatea nu doar de a intra rapid în mediul lingvistic din Moldova.

Învățarea limbii de stat este un pas important în procesul de adaptare la viața din orice țară nouă. În ultimul an, în Republica Moldova au sosit foarte mulți relocanți, cetățeni străini care doresc să se stabilească calitativ în Moldova. Cursurile de limba română pentru adulți în Chișinău oferă posibilitatea nu doar de a intra rapid în mediul lingvistic din Moldova, dar și de a învăța mai multe despre cultura unei țări străine. Profesorii de la școala „Success Academy” ne împărtășesc cât de ușor este să stăpânești limba română pentru începători.

Uitați de limba dvs. maternă

Un mediu lingvistic familiar, înconjurat de compatrioți și prieteni vorbitori de limbă rusă vă permite să vă simțiți aproape la fel de încrezător în Moldova ca acasă, dar există și capcane. Limba dvs. maternă ar trebui să fie lăsată temporar „la o parte” dacă doriți să vorbiți o limbă străină.

Faceți-vă o regulă să citiți și să urmăriți știrile în limba română în fiecare zi. Abonați-vă la celebrități, urmăriți videoclipuri în limba română și ascultați melodii.

Comunicați

În ciuda faptului că, în prezent, cursurile de limba română din Chișinău presupun comunicare live încă de la prima lecție, unii studenți se tem să transfere această comunicare din clasă în lumea „reală”. Nu uitați: nu puteți învăța o limbă fără practică. Vorbiți în limba română într-o cafenea, într-un taxi, într-un magazin – exersați-vă pronunția și extindeți-vă vocabularul activ.

Familiarizați-vă cu cultura țării

 Moldova este o țară bogată în istorie și cultură. Vizitați locuri istorice, citiți despre ele și vizionați filme, astfel încât cunoștințele dumneavoastră să devină mai concrete, nu abstracte. Descoperiți bucătăria tradițională moldovenească și muzica populară – și discutați-le în grup sau cu prietenii vorbitori de limba română. Învățați un cântec preferat și fredonați-l pe parcursul zilei – acesta este și un exercițiu de pronunție.

Aveți răbdare

Extindeți treptat gama de subiecte conversaționale pe măsură ce învățați limba. Rețineți că învățarea oricărei limbi străine necesită timp.

Începeți să vorbiți limba română chiar astăzi! Înscrieți-vă la cursurile de limba română pentru începători la Chișinău de la școala „Success Academy”.