Completează formularul de înscriere!

Învățarea limbii engleze cu ajutorul memoriei pe termen lung

noiembrie 3, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/11/3-2.jpg

Ce trebuie să cunoașteți despre memoria pe termen lung? În ciuda faptului că psihologia și psihanaliza sunt acum populare, nimeni nu poate da un răspuns clar cum se transformă memoria pe termen scurt în memorie pe termen lung. Cea mai frapantă experiență de recunoaștere a acestui proces complex a fost realizată de L. Standing. Omul...

Ce trebuie să cunoașteți despre memoria pe termen lung?

În ciuda faptului că psihologia și psihanaliza sunt acum populare, nimeni nu poate da un răspuns clar cum se transformă memoria pe termen scurt în memorie pe termen lung. Cea mai frapantă experiență de recunoaștere a acestui proces complex a fost realizată de L. Standing. Omul de știință le-a dat subiecților 1.100 de poze, iar după un timp le-a arătat aceleași imagini, adăugând altele noi. Subiecților li s-a cerut să aleagă imagini familiare. Aproape 80% dintre oameni au recunoscut imaginile. Această situație indică faptul că imaginile au căzut în memoria pe termen lung.

Această tehnică este adesea folosită de persoanele care învață o nouă limbă. Numai că ei fac aceasta greșit. O persoană începe să învețe 100 de cuvinte pe zi, sperând să le memorizeze, iar a doua zi își dă seama cu groază că nu i-a mai rămas nimic în cap. Acest lucru se datorează faptului că cuvintele sunt stocate în memoria pe termen scurt. Dacă doriți să vă amintiți o anumită frază sau cuvânt, atunci trebuie să găsiți o asociere cu acest cuvânt, luați o imagine în capul dvs. O imagine vie vă va ajuta să vă amintiți cuvintele. De exemplu, pentru cuvântul „albină” este potrivită asocierea cu un borcan cu miere. Când vă uitați la miere, cuvântul „albină” va apărea în capul dvs.

Cursurile de engleză în Chișinău consideră că înghesuirea de expresii străine nu este scopul principal în învățarea limbilor străine. Învățarea cuvintelor este un pas către atingerea obiectivului principal. Memoria pe termen lung ajută la „transportarea” datelor vizuale către cortexul cerebral, facilitând procesul de memorare și, prin urmare, pune cuvintele englezești în cap pentru o perioadă lungă de timp. O persoană memorează mai întâi o frază, apoi o salvează pe „disc” și o reproduce când vine momentul.

Metoda de asociere

Cursurile de engleză în Chișinău disting trei faze de memorare a frazelor în limba engleză:

– prima etapă include reproducerea corectă a unui cuvânt străin și traducerea acestuia în rusă;

– a doua etapă presupune procesul invers – traducerea unui cuvânt din rusă în engleză;

– în a treia etapă, cuvintele străine sunt reproduse automat, ca un tabel de înmulțire.

Dacă vreți să pronunțați cuvinte ca un vorbitor nativ, atunci trebuie să vă familiarizați cu asocierea fonetică și să aplicați la cursurile de engleză în Chișinău, unde veți avea posibilitatea să practicați această tehnică. Acest proces este similar cu cel menționat anterior cu imaginile, dar implică un algoritm mai complex:

– Primul pas include reproducerea noi expresii cu voce tare de mai multe ori, ascultând cu atenție cum sună, fără a vă concentra asupra scrisului acesteia.

– În a doua etapă, va fi necesar să exersați abilitățile unui traducator, să stăpâniți asocierea sunetului și să legați toate acestea cu un singur complot. De exemplu, să luăm simbolul „înot” și să venim cu o mică poveste. Copiii au înotat în piscină.

– Apoi reproducem această imagine în capul nostru: copiii înotau în piscină când a sunat un fluier. Astfel, auzim sunetul și devenim participanți la ceea ce se întâmplă în piscina în care înoată copiii.

Oamenii de știință au confirmat că, cu cât situația vi se pare mai absurdă, cu atât va fi mai ușor să construiți o asociere și să memorizați un cuvânt. Este dovedit științific că asocierea este mai eficientă decât metoda clasică de înghesuială.

De ce această tehnică este atât de efectivă?

Specialiștii de la cursurile online de engleză în Chișinău consideră că întregul organism uman este implicat în învățarea unei limbi străine cu ajutorul memoriei de lungă durată, fără exagerare. Să luăm cuvântul „copac”. Și încercăm să nu memorăm traducerea lui, ci să construim o asociere cu el și să recreăm o imagine a unui copac în capul nostru, auzind foșnetul frunzelor, simțind scoarța la atingere, văzând locația aproximativă, fie că este un parc, pădure sau o casă la țară.

Acest proces este destul de eficient, deoarece asocierea, care se bazează pe sentimente și înțelegere, vă permite să vorbiți într-o limbă străină, fără a recurge la traducerea constantă a unui cuvânt dintr-un nativ în unul străin. La cursurile online de engleză în Chișinău, vă vom învăța această tehnică interesantă și vă vom arăta cum să vă direcționați întregul corp pentru a învăța o limbă străină.