Completează formularul de înscriere!

English schoolExista vreo legătura între cunoașterea limbii engleze și locul de muncă bine plătit?

august 30, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/depositphotos_203808762-stock-photo-increase-of-salary-wage-rates-1.jpg

Cunoașterea unei limbi străine este un punct important în orice CV. Mai ales dacă nu este vorba de un nivel școlar, ci de fluență în argoul colocvial sau profesional. În majoritatea cazurilor, aceasta este engleza, care a dobândit de mult timp un statut internațional. Multe companii sunt interesate ca angajații lor să stăpânească bine limba...

Cunoașterea unei limbi străine este un punct important în orice CV. Mai ales dacă nu este vorba de un nivel școlar, ci de fluență în argoul colocvial sau profesional. În majoritatea cazurilor, aceasta este engleza, care a dobândit de mult timp un statut internațional. Multe companii sunt interesate ca angajații lor să stăpânească bine limba engleză.

Experții au efectuat un studiu special în care au examinat câte procente din populație vorbește în medie limbi străine și cum le afectează viața.

Au fost obținute următoarele date:

  • dacă specialistul vorbește fluent engleză, atunci poate conta pe o creștere salariala de 27%;
  • lucrătorii de la birou primesc un bonus mediu de 14% pentru cunoașterea limbii engleze;
  • managerii de vârf și cei de nivel mediu se pot califica pentru o creștere a salariului cu încă 22%;

Autorii studiului au subliniat că, în ciuda interesului crescând pentru învățarea limbilor străine, doar 20% din populație le vorbește, iar majoritatea vorbeste la nivelul sub medie.

Randamentul economic pozitiv al cunoașterii unei limbi străine este confirmat în diferite țări. În Elveția, astfel de cunoștințe pot fi recompensate cu un bonus salarial semnificativ (12-30%). În țările în curs de dezvoltare, de exemplu, în Vietnam, chiar mai mult – 40-60%. Rentabilitatea limbii engleze în Germania este de aproximativ 12%, presupunând că limba este utilizată la locul de muncă.

Deținătorii unei diplome de licență și superioare se pot aștepta la o creștere de 13%, cu 4% mai mult decât pentru cei fără studii universitare.

Învățarea limbii engleze este cheia unei cariere de succes în lumea modernă:

  • veți putea lucra într-o companie internațională unde sunt posibile călătorii de afaceri în străinătate;
  • mai devreme veți afla noutățile din domeniul dvs., deoarece există numeroase publicații și cursuri specializate – în limba engleză;
  • vei urca mai repede, pentru că vei putea negocia cu parteneri străini.

Orice profesionist care dorește să crească la clasa superioară și să primească remunerația adecvată trebuie să cunoască limba engleză pentru a citi literatura profesională, pentru a participa la conferințe internaționale și pentru a comunica cu colegii străini. De regulă, toate articolele despre cercetarea de ultimă oră și noile dezvoltări apar mai întâi în revistele specializate în limba engleză. Și studiindu-le, veți fi întotdeauna cu un pas înaintea colegilor și a concurenților.