Completează formularul de înscriere!

English schoolDe ce un copil are nevoie de engleza conversațională?

august 30, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/learn-to-speak-english-2-e1577763643428-1.jpg

În lumea modernă, există un interes mare pentru învățarea limbii engleze. Perioada preșcolară este considerată favorabilă pentru învățarea unei limbi străine. Cunoașterea unei limbi străine la vârsta preșcolară va pregăti un copil pentru învățare, va constitui baza competenței comunicative, va pune pronunția corectă și va contribui la acumularea de vocabular de bază. La vârsta de...

În lumea modernă, există un interes mare pentru învățarea limbii engleze. Perioada preșcolară este considerată favorabilă pentru învățarea unei limbi străine. Cunoașterea unei limbi străine la vârsta preșcolară va pregăti un copil pentru învățare, va constitui baza competenței comunicative, va pune pronunția corectă și va contribui la acumularea de vocabular de bază.

La vârsta de trei până la patru ani, copiii încă nu știu despre conceptul de „barieră lingvistică”, învață engleza într-un mod distractiv, ceea ce îi ajută să dezvolte în continuare abilitățile lingvistice fără rigiditate și frică.

Engleza este din ce în ce mai inclusă în viața noastră de zi cu zi – melodiile în engleză se aud mai des decât altele, utilizatorii de computere trebuie să știe „engleza” cel puțin la un nivel elementar pentru a putea folosi noi programe, Internetul este complet plin de articole și videoclipuri în limba engleză, plus tot ce engleza deschide oportunitatea călătoriilor bogate în străinătate. Cu cât un copil se scufundă mai repede în mediul unei limbi străine, cu atât se obișnuiește mai repede cu el și cu atât îi va fi mai ușor să navigheze în lumea modernă.

Cunoașterea limbii permite copilului să nu se limiteze la universitatea țării sale. Toate ușile și oportunitățile sunt deschise astăzi. Un copil poate primi educație în străinătate, în Europa, în SUA. Există multe programe de admitere la universități străine.

Iată câteva argumente pentru învățarea limbii engleze la vârsta de 5-7 ani:

 

  • În primul rând, acesta este momentul dezvoltării active a creierului. Imaginația începe să funcționeze rapid și granițele lumii copiilor se extind. Copilul este capabil să asimileze mai ușor tot ceea ce este nou și să vorbească mai liber.

 

  • Unii părinți se tem la vârsta respectivă să copleșească copilul, lăsând studiul limbii engleze până la școală. Cu toate acestea, la școală începe încărcătura completă a copilului. Se găsește într-o situație stresantă, pe măsură ce stilul său de viață se schimbă, apar oameni noi cu care trebuie să construiești relații. Multe alte subiecte și activități suplimentare apar. Și limba engleză este ușor de pierdut în această rutină școlară.
  • Mai mult, engleza în școală este un subiect în care învățarea începe cu ortografii, nume de litere și cuvinte elementare. Dar în curând citirea, gramatica și dictarea vor fi conectate. Bineînțeles, este mult mai ușor pentru copiii care au început să studieze înainte de școală să se implice și să aibă succes în procesul educațional. Și, desigur, este demn de remarcat faptul că limba engleză înainte de școală nu este nicidecum un subiect academic, ci o aventură captivantă, cu o imersiune maximă moale și naturală în mediul englezesc.