Completează formularul de înscriere!

Cursuri de limba germanăDepășiți bariera lingvistică la cursurile de germană din Chișinău

septembrie 8, 2023
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2023/09/german.jpg

La cursurile de limba germană la Chișinău de la școala de limbi străine "Success Academy" profesorii vă învață să depășiți bariera lingvistică și să nu vă fie frică să vorbiți într-o limbă străină.

Așa-numita barieră lingvistică este una dintre problemele tipice cu care se confruntă aproape toate persoanele care învață o limbă străină. Uneori, această barieră poate fi legată de un vocabular limitat sau de lipsa de experiență în a asculta discursul altor persoane, de exemplu, dacă tocmai v-ați înscris la cursuri de germană pentru începători. Uneori este o consecință a unor experiențe negative anterioare sau a unei timidități naturale care vă împiedică să comunicați cu oamenii. Cum puteți depăși această frică inconfortabilă care vă împiedică să comunicați?

Nu exagerați

Nu toți vorbitorii de germană sunt vorbitori nativi cu o pronunție perfectă. În viață, veți întâlni oameni care vorbesc germana ca a doua sau chiar a treia limbă. Sunteți departe de a fi singur.

Nu vă temeți să întrebați

 Fie că sunteți în clasă sau pe stradă, nu vă fie teamă să întrebați dacă nu înțelegeți ceva sau să cereți persoanei cu care vorbiți să vorbească mai lent.

Vorbiți la subiect

Nu încercați să vă impresionați interlocutorul cu fraze și expresii înfloritoare, cel puțin până când nu le utilizați liber. Exprimați-vă clar gândurile – în acest fel este mai puțin probabil să faceți o greșeală. Puneți întrebări cu răspunsuri scurte, astfel încât să le puteți înțelege.

Nu vă opriți la cuvinte

Concentrați-vă pe ideea principală fără a încerca să înțelegeți ce se spune cuvânt cu cuvânt. Țineți cont întotdeauna de direcția generală a conversației, uitați-vă la limbajul corporal și la intonația interlocutorului.

Desenați

Luați cu dumneavoastră un carnețel și un pix. Dacă nu puteți explica ce vreți să spuneți, puteți oricând să desenați.

La cursurile de limba germană la Chișinău de la școala de limbi străine „Success Academy” profesorii vă învață să depășiți bariera lingvistică și să nu vă fie frică să vorbiți într-o limbă străină.

Încă de la prima lecție elevii încep să comunice în limba germană și să folosească cunoștințele dobândite, formându-și un vocabular practic. Veniți la cursurile de germană de la Success Academy și depășiți rapid și ușor bariera lingvistică.