Completează formularul de înscriere!

English schoolLa ce vârstă se recomandă să începi să înveți limbi străine?

noiembrie 28, 2021
https://uspeh.md/wp-content/uploads/2021/08/bd32e04c-6d5f-49cd-a041-1cabc257d596-1.jpeg

Cea mai bună variantă este să începi studierea unei limbi străine încă din copilărie, dar la ce anume vârstă ar trebui să faceți primii pași și să vă gândiți la cursuri de engleză pentru copii? Vârsta la care un copil poate începe studierea unei limbi străine este un concept destul de condiționat. Nu există un...

Cea mai bună variantă este să începi studierea unei limbi străine încă din copilărie, dar la ce anume vârstă ar trebui să faceți primii pași și să vă gândiți la cursuri de engleză pentru copii?

Vârsta la care un copil poate începe studierea unei limbi străine este un concept destul de condiționat. Nu există un răspuns corect la această întrebare, cum nu există și o vârstă corectă. Unii încep să studieze o altă limbă încă la grădiniță, unii – la școală, în timp ce alții încep învățarea abia la facultate. Multe cursuri de limba engleză din Chișinău oferă clienților săi servicii precum «Engleză pentru copii mici».

Niciodată nu este prea devreme sau prea târziu pentru a începe învățarea altei limbi străine, dar cu toate acestea, mulți lingviști și profesori sunt de părere că cea mai bună variantă este să începi încă din copilărie, deoarece aceasta este cea mai optimă vârstă. Cu siguranță un rol important în studierea altei limbi străine îl joacă procesul în sine, care trebuie să-i placă copilului. O variantă optimă ar fi să folosiți vizionarea unor desene animate în limba englză sau jocuri. Se potrivește orice metodă sau formă de învățare în care copilul este implicat în procesul.

Un format destul de interesant pentru a face cunoștință cu o altă limbă străină încă din primele zile de viață este cântecul de leagăn în limba engleză. Cu toate acestea, în acest caz, părintele trebuie să aibă un nivel optim de competență lingvistică.

Online

După părerea unor profesori și educatori, cea mai bună opțiune pentru start este vârsta de la 3 până la 5 ani. În perioada aceasta se dezvoltă activ imaginația bebelușului și capacitatea de concentrare, ceea ce cu siguranță îl va ajuta în învățarea unei limbi străine. La această vârstă, copii și-au format deja anumite abilități de comunicare în limba lor maternă, deci o altă limbă străină va fi mai ușor de învățat. Tot în această perioadă, copilul începe să se intereseze activ de diverse jocuri, care pot fi folosite si în invățarea unei limbi. Cu toate acestea, aici părinții ar trebui să aibă o mare grijă, deoarece interesul copilului poate dispărea rapid.

Studierea altei limbi străine ar trebui să fie mai intensă în perioada de la 5 până la 7 ani. Atunci copiii întră în comunicare cu alți copii de aceeași vârstă, motiv pentru care se recomandă desfășurarea orelor de limbă străină în grup. Copilul mic nu se va implica prea mult timp într-o lecție care nu i se pare interesantă. La cursurile de limba engleză pentru copii din Chișinău, lecția se transformă într-o adevărată aventură pentru copilul dumneavoastră.

Dacă copilul dumneavoastră a împlinit deja vârsta de 7 ani, îi puteți oferi oportunitatea de a participa la cursuri de limbă engleză din Chișinău pentru adulți. Cu toate acestea, înainte de a trimite copilul la anumite cursuri, mai întâi  de toate ar trebui să mergi la o lecție de probă pentru a afla exact cum se vor desfășura lecțiile. Apoi aflați părerea copilului, dacă i-a plăcut formatul orelor, deoarece metoda tradițională ca la școală nu este pe placul tuturor.

Cursurile de engleză din Chișinău vă oferă un program de studii foarte interesant, care a fost gândit până la detalii, și care cu siguranță va atrage atenția copilului dumneavoastră.

Învățarea unei limbi străine poate să înceapă la orice vârstă, această întrebare își pierde deja relevanța. Cel mai important lucru insă este interesul pentru procesul în sine și dorința copilului, doar atunci copilul va cunoaște perfect limba engleză. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că fiecare copil este individual. Dacă copilul are vreo problemă de tulburări de limbaj sau cu un caracter similar, în acest caz nu se recomandă intensificarea studierii altei limit străine. Întotdeauna confortul copilului dumneavoastră trebuie să fie pe primul plan, doar în acest caz veți obține rezultate bune.